2010
01.26

SM Askersund

Nu har SM debuten med evo 9:an genomförts.… Träning med genomkörning av sträckorna, och etapp ett på fredagen med tre sträckor. Jag har kört i Askersund förut och visste ungefär vad vi hade att möta i vägkaraktär.
MK Ran hade även i år sett till att bara det bästa i väg var med i tävlingen. Egentligen kunde vi väl aldrig veta hur vi skulle kunna mäta oss med de andra i klassen, då vi endast åkt en tävling, men sist vill ju ingen bli.
Idiotladdad kom vi fram till första ss, lite väl laddad kanske, för 300 m efter start så fick jag backa…. jag bommade första kurvan helt. Inte bästa starten, men det fick mig att tänka till, svälja stoltheten och och börja jobba. Vi hade helgen innan varit i Horndal och testat fjädringen, och nu betalade det sig för allt funkade perfekt. Tiden vi tappat på de andra i klassen var det dags hämta hem, allt flöt på perfekt och vid etappmål visade det sig att vi hade hoppat från 43 plats till 13:e plats totalt samt 7:e plats i klassen. Det är alltid skönt att lägga sig nöjd med dagen, eller hur.

Inför etapp 2 intalade jag mig att köra bilen och verkligen lära mig att hitta fart. Det var helt rätt för det visade sig att vi börjat utmana de snabbaste sträcka efter sträcka, visst vi vann ingen sträcka… men vi bara gled runt och njöt!

På ss 9 var tyvärr det roliga slut, vi gled ut en halvmeter för mycket från vägen och gömd i gräset och mossen låg en stor sten som vi träffade med höger bakhjul, pang , en stumsmäll och vi snurrade 180 grader på plats. Som tur var det ett par åskådare som hjälpte till att knuffa undan bilen mot dikes kanten, jag tror inte vi hindrade Pelle Sääw något, han vann ju sin klass….

Det smakar i både min och Lasses ryggar idag, men förhoppningsvis är det lättare sträckningar, bilen däremot hoppas jag inte vi behöver sträcka något på. Jag har inte lastat av och tittat än, men helt vacker var den inte, bärarmar, drivaxel, spindel, jaja, det är väl lärpengar, Antagligen blev jag väl lite för stursk över framgången… som sagt Rom byggdes inte på en dag.Om det inte blir för dyrt, så har vi siktet på att åka Kolsvas SM, väl mött där!

Tack för ordet
Markus Hällbo

No Comment.

Add Your Comment